Roken en gezondheid

Dat roken ongezond is hoef ik je hier niet te vertellen. Dat rokers gemiddeld 12 jaar korter leven ook niet. Dat wetenschappelijk is aangetoond dat er een direct verband is tussen verschillende vormen van kanker en roken weet je waarschijnlijk ook.

Dat jij, als je rookt, niet alleen je eigen gezondheid schaadt maar ook de mensen in jouw directe omgeving vergiftigt (partner, kinderen, ouders) is misschien iets waar je wat minder bij stil staat. Als je zwanger bent of je partner is zwanger, vergiftig je bovendien jullie op komst zijnde baby.

Op het moment dat je met klachten bij de dokter komt is de kans groot dat je het half jaar niet meer haalt omdat er niets meer aan te doen is. 

 

Dus: waarom rook je nog?

"Ik kan er niets aan doen, ik ben verslaafd"

Wist je dat slechts 10% nicotineverslaving is en 90% onbewust aangeleerd gedrag?

"Ik rook niet waar anderen bij zijn"

De nicotine zit in je lijf, je ademt het uit, wasemt het uit via je huid.

"Als ik niet rook heb ik veel stress en dat is (ook) ongezond."

Roken voorkomt geen stress, maar veroorzaakt het juist. De tijd tussen de ene en de volgende sigaret heb je stress. Nicotine verhoogt je hartslag en je stofwisseling. De ontspanning die ervaart bij het opsteken van een sigaret wordt veroorzaakt door het activeren van het beloningscentrum in je hersenen door de nicotine. 

"als ik stop met roken word ik dikker"

Tabak wordt, voordat het fijngemaakt wordt, besproeit met suiker voor de smaak. Met iedere sigaret krijg je dus suiker binnen. Ja, je stofwisseling is verhoogd, dus als je stopt zul je opnieuw moeten aanvoelen hoeveel je moet eten. In de eerste weken zal het verhoogde insulinegehalte ervoor zorgen dat je denkt dat je honger hebt, maar het is niet meer als het afbouwen van insuline productie omdat je minder suiker binnen krijgt.

"ik ben niet verslaafd, want ik rook alleen op feestjes"

Dit is dus typisch de 90% onbewust aangeleerd gedrag.

"het is mijn leven, ik mag toch doen wat ik wil."

Denken jouw partner, kinderen en ouders hier ook zo over?

 

Als jij NU wilt stoppen kan hypnose een oplossing voor je zijn. Slechts 3% van de rokers lukt het om voorgoed te stoppen met roken op eigen kracht.

Hoe komt dat?

De nicotine verslaving ben je in maximaal 3 weken kwijt. We hebben het dan over die 10%. Maar je onbewust aangeleerde gedrag (90%) gaat dan een rol spelen. En juist dít pakken we in hypnose aan. In één sessie wordt jij een niet-roker.

Een niet-roker heeft geen enkele behoefte aan een sigaret en een sigaret doet hem of haar niets. 

Ga je ervoor? Vul dan nu het contactformulier in of neem direct contact met me op:  06-20114789.