Alcohol en gezondheid

Dat alcohol ongezond is hoef ik je hier niet te vertellen. Dat zware drinkers gemiddeld 20 jaar korter leven ook niet. Dat wetenschappelijk is aangetoond dat er een direct verband is tussen verschillende vormen van kanker en alcohol  weet je waarschijnlijk ook.

Dat jij, als je drinkt, niet alleen je eigen gezondheid schaadt maar ook de relatie met de mensen in jouw directe omgeving vergiftigt (partner, kinderen, ouders) is misschien iets waar je wat minder bij stil staat. Als je zwanger bent, vergiftig je bovendien jullie op komst zijnde baby.

Op het moment dat je met klachten bij de dokter komt is de kans groot dat je te laat bent omdat er niets meer aan te doen is. 

 

Dus: waarom drink je nog?

"Ik kan er niets aan doen, ik ben verslaafd"l 

Wist je dat slechts 10% verslaving is en 90% onbewust aangeleerd gedrag?

"Ik drink niet zoveel en kan stoppen wanneer ik wil"

Is dat werkelijk zo? De gedacht "ik zou wel een borrel lusten" is vaak al een indicatie dat de alcohol al een verslaving in gang heeft gezet. Want zou je op dezelfde manier zeggen "ik zou wel een appelsap lusten"? 

"Als ik niet drink heb ik veel stress en dat is (ook) ongezond.".

Drinken voorkomt geen stress, maar veroorzaakt het juist. De tijd tussen de ene en de volgende borrel heb je stress. Alcohol verhoogt je hartslag en je stofwisseling. De ontspanning die ervaart bij het drinken van een glas alcohol wordt veroorzaakt door het activeren van het beloningscentrum in je hersenen door de alcohol. 

"als ik een borrel op heb ben ik minder geremd en dus veel gezelliger"

Hoe gezellig is het als je door die weggevallen (nuttige) remmingen, de vrouw van je beste vriend het hof gaat maken, of dat je de collega van je man ineens durft te zeggen dat je hem altijd al een arrogante kwast hebt gevonden?

Ik wil de eerste man of vrouw graag ontmoeten die door alcohol interessanter wordt dan hij/zij is, of die op de dansvloer beter tot zijn recht komt na een paar borrels.

"Zo slecht is alcohol toch niet!"

Dat zeiden we in de jaren '60 ook over roken.

90% van de bevolking in westerse landen drinkt alcohol. Daarom is het moeilijk te geloven dat het zo slecht voor je zou zijn. In de jaren ’60 was de houding t.o.v. roken precies het zelfde! Op dit moment voelt een roker zich bijna een paria van de samenleving. Hoe dat komt: de informatie over roken en het effect op onze gezondheid is zó onweerlegbaar, dat ‘de algemene opinie’ is gewijzigd. En zie: al die overtuigingen dat roken stoer is, je tot een volwassene maakt, gezellig is, ontspannend, romantisch, onmisbaar bij de afsluiting van een maaltijd……… verdwenen als sneeuw voor de zon.

Alcohol is, net als roken in het verleden, gekoppeld aan overtuigingen dat het stoer is, volwassen (je mag pas drinken boven de 18), gezellig, romantisch en ga zo maar door. Pas als je die koppeling  los maakt kun je alcohol zien voor wat het is: een GIF dat je lichaam langzaam maar zeker VERWOEST. Een gif dat in te nemen is door alles waarmee wij het verdunnen en door de smaken die wij er aan toe voegen. Puur alcohol zou je niet kunnen innemen, en het zou je op slag doden.

"ik ben niet verslaafd, want ik drink alleen op feestjes"

Dit is dus typisch de 90% onbewust aangeleerd gedrag.

"het is mijn leven, ik mag toch doen wat ik wil."

Denken jouw partner, kinderen en ouders hier ook zo over?

 

Als jij NU wilt stoppen kan hypnose een oplossing voor je zijn. De meest gangbare therapieën zetten in op wilskracht, maar dan moet je het doen met de 10% bewust gedrag. Dan blijf je je hele leven lang in gevecht met jezelf. Je weet nooit wanneer je de eerste borrel weer neemt. Dat is ook de reden waarom alcoholisme vaak gezien wordt als een chronische ziekte waar je nooit vanaf komt. 

Hoe komt dat?

De alcohol verslaving ben je in maximaal 3 weken kwijt. We hebben het dan over die 10%. Maar je onbewust aangeleerde gedrag (90%) gaat dan een rol spelen. En juist dít pakken we in hypnose aan. Jij wordt een niet-drinker!

Een niet-drinker heeft geen enkele behoefte aan alcohol en alcohol doet hem of haar niets. 

Ga je ervoor? Vul dan nu het contactformulier in of neem direct contact met me op:  06-20114789.