De MatriXmethode is een effectieve methode om problemen op te lossen die te maken hebben met de regie van je hoofd.

 

- informatie onthouden

- onverwerkte emoties

- een hoofd dat overloopt

- angsten (gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden of toekomst)

- onverklaarbare pijnklachten

Een gebeurtenis wordt een herinnering in je hoofd met een bepaalde emotionele lading. Deze emotionele lading is gekoppeld aan een beeld, geluid, gevoel en/of een gedachte. Ik leer je hoe je zelf de emotionele lading van de gebeurtenis af kunt halen. Die bestaat dan nog wel, maar is niet méér dan een gebeurtenis. Je raakt er niet meer door van slag.

Bij de MatriXmethode hoef ik als coach  niet te weten waar het om gaat!  Voor mij is wat in jouw hoofd omgaat als een blackbox. 

Soms is het 'overlopen' het gevolg van de manier waarop je informatie in je hoofd op slaat. Sommige mensen zeggen ook letterlijk dat ze een 'vol hoofd' hebben.  Je kunt leren hoe je informatie op een andere, maar jou eigen manier, kunt ordenen. Dit helpt om rust te krijgen in je hoofd, gemakkelijker zaken te onthouden.

Hier wordt ook gebruik van gemaakt, wanneer cijfers en/of letters niet goed in je hoofd zitten, waardoor je moeite hebt met rekenen (tafels) of lezen. 

Centraal in de methode is de eigen regie. Jij bepaalt hoe je jouw probleem de wereld uit helpt. Daarmee krijg je dus een tool aangereikt waardoor je in de toekomst jezelf kunt helpen. Hoe mooi is dat?

En nogmaals: je hoeft er dus niet over te praten!

Dat vraagt wel om een actieve en open houding. Ik coach alleen wanneer je zélf een probleem ervaart en je daar zélf iets aan wilt doen.

Dat betekent dan ook dat als ouders hun kind willen laten coachen, dit alleen werkt, wanneer het kind zélf een probleem ervaart én daar zelf iets aan wilt doen. 

Wanneer je meer wilt weten over de MatriXmethode klik dan hier.

Dus zit je ergens mee en wil je er iets aan doen, maak dan een afspraak, telefonisch of via het contactformulier.