Die noga bij de thee of koffie....

Gepubliceerd op 8 december 2018 12:50

Je kent het wel. Je weet dat je suiker wilt laten staan, dus je bestelt geen appeltaart bij je thee of koffie. En dan wordt die thee of koffie geserveerd met zo'n heerlijk stukje noga. Wat doe je dan? Laat je het liggen? Of zeg je tegen jezelf, zo'n klein blokje maakt toch niet uit?

Zo zat ik ook. Zonde om te laten liggen. Misschien wilt mijn vriendin hem wel. Dan is ie toch weg. Maar zij had genoeg aan ééntje. Ik besloot om het te laten liggen. En wat er toen gebeurde verbaasde me nog het meest! In eens zag ik mezelf tegen mijn dochter praten "doe niet zo kinderachtig, wat maakt zo'n klein stukje nu uit!" en ik voelde hoe belachelijk dit was (en irritant voor haar) en hoezeer deze 'aanmoediging' te maken had met mijn eigen hunkering naar zoet. En ik zag voor me hoe ik altijd, als ik een café verliet, overal zág als mensen hun koekje bij de koffie lieten liggen en ik me moest inhouden om ze niet te verzamelen. En mét mijn besluit om dit stukje noga te laten liggen, liet ik ook dít alles liggen, achter me. Wonderlijk toch?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.